300 g cartofi fierti in coaja, curatati si trecuti prin presa de piure sau prin sita de sarma inoxidabila, 100 g faina, 1 ou, 30 g margarina sau unt, 10 g drojdie de bere proaspata, sare, 2 linguri de lapte, ulei pentru prajit.
Drojdia se dizolva in laptele caldut si se lasa sa dospeasca. Margarina se amesteca bine cu oul intreg, cartofii si faina. Dupa ce drojdia a dospit, se amesteca toate ingredientele la un loc, pe planseta, impreuna cu sarea necesara si se framanta bine. Pe planseta infainata acest aluat dospit se intinde in grosime de 1 cm si cu ajutorul unui pahar se taie forme rotunde care se prajesc in ulei bine incins.
300 g cartofi fierti in coaja, curatati si trecuti prin presa de piure sau prin sita de sarma inoxidabila, 100 g faina, 1 ou, 30 g margarina sau unt, 10 g drojdie de bere proaspata, sare, 2 linguri de lapte, ulei pentru prajit.
Drojdia se dizolva in laptele caldut si se lasa sa dospeasca. Margarina se amesteca bine cu oul intreg, cartofii si faina. Dupa ce drojdia a dospit, se amesteca toate ingredientele la un loc, pe planseta, impreuna cu sarea necesara si se framanta bine. Pe planseta infainata acest aluat dospit se intinde in grosime de 1 cm si cu ajutorul unui pahar se taie forme rotunde care se prajesc in ulei bine incins.