In general, doctorii ne recomanda sa consumam din toate alimentele cu moderatie. Totusi, unele dintre ele nici nu ar trebui mancate din cauza numeroaselor substante chimice pe care le contin.
De la arome artificiale la coloranti, calitatile lor sunt date de substante chimice greu de pronuntat. Astfel, unele alimente nici nu mai pot fi numite astfel deoarece ele constau mai mult in substante chimice, scrie Fox News.
Branza
Branza se gaseste in mai multe variante, insa cele ieftine contin ulei, aditivi si emulsifiant. Dintre numeroasele substante chimice gasite in branza se pot enumera fosfatul de calciu, acidul lactic, acidul sorbic, enzimele si apocarotenalul (colorant).
Maioneza
Ceea ce cumparam drept maioneza nu este decat un amestec in care se gaseste o concentratie de 65% ulei vegetal. Printre altele, acest produs mai contine otet, ulei de soia, amidon modificat de porumb, zahar, arome naturale, faina de mustar si sorbat de potasiu (conservant).
Vanilie
In ea se gasesc riboflavina, zahar, praf de copt, fosfat de calciu si emulsifianti (monogliceride, digliceride si lecitina de soia), pe langa aromele naturale si artificiale.
Ciocolata
Nici ciocolata nu este ferita de adaosuri chimice. In ea se gasesc, printre altele, mononitrat de tiamina, riboflavina, praf de copt, arome artificiale si fier. Gustul preferat de atat de multi oameni este astfel dat de un intreg ansamblu de substante.
Frisca
Imitatia de frisca este o minune a alimentatiei moderne. Ea contine ulei vegetal hidrogenat, sirop de porumb cu un continut ridicat de fructoza, caseinat de fructoza, guma xantan si guma guar, precum si monostearat de sorbitan si beta caroten (colorant).
Limonada
Chiar si fara lamai, industria alimentara poate obtine o limonada de