CE BEM, CE MĂNCĂM
Compoziţia parizerului Familia pare mai degrabă o listă cu ingrediente pe care nu trebuie să consumăm, pentru că vom avea probleme de sănătate. Carnea dezosată mecanic şi aditivii alimentari sunt cele mai periculoase.Â
CE BEM, CE MĂNCĂM
Compoziţia parizerului Familia pare mai degrabă o listă cu ingrediente pe care nu trebuie să consumăm, pentru că vom avea probleme de sănătate. Carnea dezosată mecanic şi aditivii alimentari sunt cele mai periculoase. Â
Producătorul a amestecat: pastă de pui dezosată mecanic (MDM), slănină, carne de porc, proteină vegetală din soia nemodificată genetic, apă, sare, extract de condimente, conservant: nitrit de sodiu (E 250), stabilizator, polifosfat de sodiu E 452, potenţiator de aromă: glutamat monosodic E 621, antioxidant erithorbat de sodiu E 316, colorant natural: coşenilă E 120. Toate acestea le-a pus in membrană artificială, care nici ea nu este necomestibilă.
ANALIZĂ. Parizerul Familia este un produs realizat din carne dezosată mecanic, cu slabă valoare nutriţională, cu un conţinut ridicat de grăsimi animale saturate, periculoase, provenite din slănină şi carne de porc in amestrec cu proteină vegetală din soia şi o serie de aditivi alimentari. Aceştia fac parte din categoria conservanţilor, stabilizatorilor, potenţiatorilor de aromă, coloranţilor.
Parizerul conţine mai multe surse de sodiu provenite din sare şi din aditivii alimentari E 452, E 621, E 250, E 316. Conservantul E 250 in anumite condiţii poate avea efect cancerigen. Profilul nutriţional al produsului este dezechilibrat şi nu poate fi compensat nici măcar prin asocierea lui cu alte alimente sănătoase, atrage atenţia profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Â
CONCLUZII. Produsul nu este indicat copiilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, obezilor, sup