Mici, bere, salată şi sucuri! Acesta a fost meniul de
sărbătoare pregătit de braşoveni, de Sfânta Marie
n Andrei CONSTANTIN
Cu mic cu mare, încă de la primele ore ale dimineţii, oamenii s-au grăbit să ocupe un loc la iarbă verde. Şi asta pentru că în weekendul prelungit, braşovenii au ales distracţia la grătar, în loc de o escapadă la mare. „Am fost şi la Bran, şi în Poiana Braşov, şi acum am venit aici să ne simţim bine şi să ne relaxăm la un grătar”, ne-a spus un braşovean. „E foarte mişto, numai că am uitat sarea şi piperul acasă... şi câteva condimente. Dar ce să facem, mâncăm aşa”, ne-a spus cu zâmbetul pe buze un alt braşovean spre exemplu, în zona Iepure, mesele au fost ocupate cu mult înainte de prânz. Motivul a fost unul simplu: de Sfântă Marie masa trebuie pregătită cu mare atenţie, ca de sărbătoare, pentru invitaţi. Gospodinele, chiar dacă şi-au serbat ziua de nume, s-au ocupat pe îndelete de prepararea celui mai gustos grătar. „Pregătesc un grătar. Chiar dacă e ziua mea, tot trebuie să am grijă de invitaţi”, ne-a spus doamna Maria, responsabilă de grătar de ziua ei. Pentru majoritatea braşovenilor, weekendul prelungit şi Sfântă Marie au însemnat distracţie şi voie bună la un grătar, alături de familii şi prieteni. Mici, bere, salată şi sucuri! Acesta a fost meniul de
sărbătoare pregătit de braşoveni, de Sfânta Marie
n Andrei CONSTANTIN
Cu mic cu mare, încă de la primele ore ale dimineţii, oamenii s-au grăbit să ocupe un loc la iarbă verde. Şi asta pentru că în weekendul prelungit, braşovenii au ales distracţia la grătar, în loc de o escapadă la mare. „Am fost şi la Bran, şi în Poiana Braşov, şi acum am venit aici să ne simţim bine şi să ne relaxăm la un grătar”, ne-a spus un braşovean. „E foarte mişto, numai că am uitat sarea şi piperul acasă... şi câteva condimente. Dar ce să facem, mâncăm