Alimentatia joaca un rol important atat in mentinerea starii noastre de sanatate, cat si in ameliorarea unor afectiuni existente. Pe langa super-alimentele recomandate in orice dieta, exista si altele cu un efect negativ asupra functiillor creierului, deci si asupra inteligentei noastre.
Fitnea prezinta cateva dintre aceste alimente pe care ar trebui fie sa le evitam, fie sa le consumam in cantitati foarte mici, pentru a ne asigura ca functiile cognitive nu sunt afectate.
Produse care contin zahar
Produsele care contin zahar iti vor afecta negativ atat corpul, cat si functionarea creierului. Consumul de zahar pe termen lung poate duce la o serie de probleme neurologice, afectand chiar si memoria.
Ba mai mult, zaharul scade capacitatea de a invata, de aceea este recomandat sa se evite dulciurile, zaharul, siropul de porumb si alimente bogate in fructoza, mai ales in preajma examenelor, atunci cand, culmea, simtim ca avem cel mai mult nevoie de ele.
Alcool
Este binecunoscut faptul ca alcoolul iti afecteaza ficatul si duce la o stare numita "ceata a creierului". Aceasta senzatie de confuzie mentala scade capacitatea de a gandi clar si de a ne aminti diverse lucruri.
Junk food
Un studiu recent, realizat la Universitatea din Montreal, a ajuns la concluzia ca mancarea de tip fast-food poate schimba componentele chimice din creier, ducand la simptome asociate cu depresia si anxietatea.
Aceste alimente afecteaza si productia de dopamina, o substanta chimica importanta, care induce starea de fericire si de bine. Ba mai mult, dopamina ajuta foarte mult si functia cognitiva, capacitatea de invatare, vigilenta, motivatia si memoria.
Alimente prajite
Aproape toate produsele prajite contin chimicale, aditivi, coloranti, arome artificiale, conservanti, iar