•Tonetele ar trebui rase de pe fata pamantului •Autoritatile, insa, se fac ca ploua, deoarece incaseaza bani pe spatiile inchiriate de tonetari
Desi s-au facut numeroasele apeluri referitoare la comercializarea painii la tonete, reprezentantii Primariei si ai Directiei de Sanatate Publica, respectiv primarul Constantin Simirad si directorul Petru Scripcariu, au ramas muti la acestea, preferand sa ignore problemele care pot aparea. Mai precis, pentru ca amplasarea tonetelor si comercializarea painii este o afacere de amploare din care, probabil, iese mai mult decat ne inchipuim, atat Primaria - prin Simirad, cat si DSP - prin Scripcariu, prefera sa inchida ochii si sa astepte izbucnirea unei epidemii cum a fost cea de anul trecut. De mai bine de un an, problema comercializarii painii la tonete a ramas neschimbata. Adica nerezolvata. Iar la ora actuala, legea nu mai are nici o valoare in fata celor care ar trebui sa o respecte.
Ordonanta de Guvern privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor, din august 1999, protejeaza, teoretic numai, consumatorii de practici incorecte la fabricarea, depozitarea si comercializarea alimentelor si asigura conditii pentru informarea lor corecta si completa, in conformitate cu reglementarile legale privind protectia consumatorilor. Pentru producatorii de paine care nu cunosc termenul "material de ambalare", dam definitia din aceeasi lege: "orice tip de recipiente sau orice material de invelire si acoperire, care protejeaza alimentul de contaminare si de modificare a calitatii". Tot legea spune ca, pentru fiecare produs trebuie sa existe termen de valabilitate. Pentru paine insa, practic, acest termen nu exista. Chiar daca trebuie sa existe garantia ca alimentele nu constituie un pericol pentru consumator atunci cand sunt consumate, nimeni nu ne poate garanta acest lucru. Leg