prof dr Carmen Dorobat Pacientii ajunsi sambata seara la spital cu toxiinfectie alimentara dupa ce au mancat la un praznic se insanatosesc. Cei 18 ieseni au beneficiat de tratament de specialitate in cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase, starea lor de sanatate ameliorandu-se. "Pacientii nu prezinta acum risc vital, starea lor nefiind grava. Vor mai fi tinuti sub supraveghere medicala si tratament inca trei sau patru zile, in functie de evolutie", a declarat prof. dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Iasi.
Cei 18 ieseni, cu varste cuprinse intre noua luni si 75 de ani, au ajuns sambata seara la spital dupa ce au participat la o inmormantare in comuna Draguseni. Au consumat mai multe alimente iar, la scurt timp, au inceput sa prezinte o stare generala proasta, greturi, varsaturi, ameteli. Organizatoarea "evenimentului" a afirmat ca alimentele folosite au fost achizitionate, in mare parte, din Negresti, un oras de langa Vaslui. Nu a fost insa atenta la termenul de valabilitate al produselor. Au fost prelevate probe pentru analiza alimentelor, procedura nefiind inca finalizata. "Au participat la un praznic unde au consumat diferite alimente. Nu stim care este alimentul cauzator al toxiinfectiei alimentare din cauza ca nu avem inca rezultatele analizelor bacteriologice", a completat prof. dr. Carmen Dorobat. Directia de Sanatate Publica Iasi a demarat o ancheta pentru a stabili cauza focarului de infectie.
prof dr Carmen Dorobat Pacientii ajunsi sambata seara la spital cu toxiinfectie alimentara dupa ce au mancat la un praznic se insanatosesc. Cei 18 ieseni au beneficiat de tratament de specialitate in cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase, starea lor de sanatate ameliorandu-se. "Pacientii nu prezinta acum risc vital, starea lor nefiind grava. Vor mai fi tinuti sub supraveghere medicala si trat