EXCLUSIV „Adevărul” vă arată ce au consumat dictatorii pe 23 august 1989, ultima zi naţională a României pe care au mai apucat-o.
Ce au mâncat, ce au băut, cu ce atenţii au fost răsfăţaţi „cel mai iubit fiu al poporului" şi, desigur, „mult iubita şi stimata tovarăşă Elena Ceauşescu" în ultima sărbătoare naţională din comunism? Veţi vedea că pe 23 august 1989 s-a dat o masă cu gustări pe alese, nu după posibilităţi. Ca la casele cele mari.
„Crochete de schweiţer" şi „Cabernet Sauvignon de Sîmbureşti" - fineţuri pe masa tovarăşilor
Un meniu lipsit de carbohidraţi, bogat în vitamine, proteine şi minerale - aşa ar suna recomandarea oricărui nutriţionist pentru o alimentaţie sănătoasă şi tot aşa s-ar descrie festinul Ceauşeştilor servit în „casa ţărănească" din complexul de vile de la Snagov. Făcut pe categorii, cu „gustări calde", „fripturi asortate", ori „pescărie", cu fel de fel de preparate pentru fiecare, mai să-i pună în dificultate pe tovarăşi ce să-şi aleagă. Totul, însă, pregătit cu atenţia pentru dieta preşedintelui Ceauşescu. Bolnav de diabet, tovarăşul nu-şi permitea excese de dulce sau sărat. Că a ţinut cont sau nu, în „Ziua cea Mare" a avut de toate: „coşuleţe cu legume", „ciuperci gratinate", „şalău umplut cu legume", „păstrăvi cu sos de roşii", „crochete de schweiţer",„antricot şi ficat de vită", nelipsitele „sarmale în foi de varză şi viţă", „cozonaci asortaţi" sau „porumb fiert şi copt". Asezonate cu „o vodcă", „o Galbenă de Odobeşti" sau un „Cabernet Sauvignon de Sîmbureşti".
CLICK PE POZA PENTRU A VEDEA IMAGINEA MARITA!
Meniul Ceauşeştilor în presa liberă din anul 1990
Organizată cu fast de regimul comunist, an de an, sărbătoarea naţională era celebrată pe străzile marilor oraşe de pionieri, artişti şi muncitori de uzine ieşiţi în pas de defilare, fluturând eşarfe şi intonând cântece patri