Pătrunjelul este o planta folosita intens in bucataria romaneasca la condimentarea unei game diverse de mancaruri. In egala masura, de la acesta se utilizeaza radacina pivotanta si frunzele fara de care gustul mancarurilor ar fi altul Conform site-ului www.farmaciata.ro , desi il consumam intr-o forma sau alta in fiecare zi, nu suntem mereu constienti de proprietatile sale medicale. Va prezentam in continuare proprietatile curative ale patrunjelului si in ce tipuri de afectiuni este recomandat. La o scurta analiza, patrunjelul contine vitaminele A, B, C, E, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. De asemenea, aceasta planta mai contine histidina, un aminoacid care poate incetini dezvoltarea tumorilor.
Proprietati terapeutice
Primavara si toamna ne confruntam de obicei cu o scadere a nivelului vitaminelor si mineralelor din organism, motiv pentru care sunt indicate curele intensive cu legume si fructe. Alaturi de alte cruditati, patrunjelul poate remedia diverse carente: imbunatateste sistemul imunitar, il tonifica pe cel nervos; ajuta in lupta impotriva infectiilor; regleaza menstruatia; amelioreaza probleme circulatorii prin efectul de dilatare al vaselor sangvine; ajuta la detoxifierea organismului; neutralizeaza efectele daunatoare ale tutunului si consumului de alcool. Pacientii carora le este recomandata o cura de detoxifiere a organismului pot utiliza cu incredere patrunjelul pentru ca el favorizeaza eliminarea toxinelor prin transpiratie, neutralizeaza efectele daunatoare ale tutunului si consumului de alcool. Practic, dupa un consum echilibrat, dar pe o perioada mai lunga de 2-3 saptamani, acestia vor sesiza ca intregul organism functioneaza mai bine, ca problemele de sanatate s-au ameliorat si ca sunt mult mai energici si mai in forma.
Forme de utilizare Salata cu patrunjel: aveti nevoie de o legatur