Se considera ca timbrul va elimina evaziunea fiscala, iar eticheta ne va indica producatorul si ingredientele pe care le vom consuma. Acest surplus de calitate, alaturi de cresterea costurilor cu Se considera ca timbrul va elimina evaziunea fiscala, iar eticheta ne va indica producatorul si ingredientele pe care le vom consuma. Acest surplus de calitate, alaturi de cresterea costurilor cu gazele si curentul, se va regasi in pretul painii din acest an. Brutarii romani vor invata in acest an sa aplice in fabricarea painii normele igienico-sanitare existente in UE. Pentru aceasta, Rompan a elaborat un ghid cu norme care vizeaza modificari in procesul de fabricare a painii, dar si comportamentul igienico-sanitar al morarilor si brutarilor.
* Faina nu se va intalni cu painea. Noile norme prevad un anumit aranjament al fabricii, o anumita igiena a personalului, a depozitarii fainii, a productiei, a transportului si distributiei painii. "In fluxurile tehnologice, faina nu se va mai intalni cu painea, astfel incat aceasta sa nu fie infestata cu germenii existenti in materia prima. Pentru aceasta, fabricantii vor fi nevoiti sa investeasca cel putin 10.000 de euro, daca fabrica e mica, si aproape 100.000 de euro daca fabrica este mare", ne-a declarat Aurel Popescu, presedintele Rompan.
* Brutarii, cu unghiile taiate si mustata rasa. "Fabricile au obligatia sa puna dusuri, sa schimbe chiuvetele cu cele care au pedala sau celula foto, astfel incat personalul sa nu atinga robinetii. Brutarii vor purta echipament de protectie, nu vor mai sta cu bustul gol, iar sudoarea nu le va mai curge in malaxoare. Acestia isi vor taia unghiile, isi vor proteja parul, astfel incat consumatorii sa nu mai gaseasca in paine fire de par. Mai mult, se va recurge chiar si la taierea mustatii brutarului", sustine presedintele Rompan.
* Navetele si masina de paine, dezinfectate. "