Doctorul Doru Dobrescu, vicepreşedintele filialei din Dolj a Colegiului Medicilor din România, ne sfătuieşte ca în această perioadă să consumăm cât mai multă ceapă şi usturoi.
Doctorul Dobrescu spune că, o dată cu răcirea vremii, este necesar ca toţi oamenii să consume anumite alimente, care ajută la întărirea sistemului imunitar şi care protejează astfel organismul de mai multe afecţiuni. "Ceapa şi usturoiul sunt două alimente-minune, în special în această perioadă. Fiecare poate să consume cât vrea, nu există anumite limite. De asemenea, un pahar de vin pe zi face foarte mult bine organismului, atât în cazul femeilor cât şi al bărbaţilor", a explicat medicul Dobrescu.
Vitamina C şi echinaceea, pentru un organism rezistent
Specialistul a precizat că suplimente de vitamine sau anumite plante sunt indicate în sezonul rece, pentru a ţine bolile departe. "Trebuie ştiut că vitamina C este unul dintre mijloacele care întăresc sistemul imunitar, la fel cum este şi echinaceea sau oscilococcinum, produse naturiste care nu au contraindicaţii. Dacă facem câte o cură cu unul dintre acestea, conform recomandărilor de pe prospect, e suficient cât să ne ferim organimsul de boli, în special de viroze. Se folosesc atât în scop curativ, dar şi preventiv", a subliniat vicepreşedintele CMR Dolj. Doctorul Dobrescu precizează că în acelaşi timp trebuie evitate antibioticele. "Acestea trebuie luate strict la indicaţia doctorului. Dacă le luăm pe termen lung sau fără să fie cazul, dăunează, pentru că slăbesc sistemul imunitar", a încheiat medicul Doru Dobrescu.