Terapia pe baza de supa are numeroase beneficii pentru sanatate, sustine medicul chinez Maoshig Ni, expert în medicina alternativa. Supa contribuie la detoxifierea organismului, pierderea kilogramelor în exces si întarirea sistemului imunitar, potrivit unui studiu realizat de Maoshig Ni. Valoarea terapeutica a supei provine din usurinta cu care organismul poate sa asimileze nutrientii din ingredientele folosite la prepararea supei.
Specialistii chinezi au descoperit faptul ca persoanele care consuma supa o data pe zi pierd mai multe kilograme suplimentare, comparativ cu persoanele care beneficiaza de acelasi numar de calorii, dar care nu provin din supa. In opinia cercetatorilor, supa preparata la domiciliu, cu ajutorul legumelor proaspete, este cea mai buna, deoarece sortimentele de supa la conserva, disponibile pe rafturile marilor magazine, pot contine sare si diverse substante chimice în exces, dar si diverse erbicide si pesticide, care pot dauna sistemului imunitar si care cauzeaza cresterea nivelului de toxine din organism.
Mai mult, sistemul imunitar are nevoie de multe minerale pentru a functiona în mod eficient. Atunci cand alimentele sunt fierte la foc intens, proprietatile lor energetice si terapeutice se pierd, afectand valoarea nutritionala a acestora. Prin fierbere se pierde jumatate din cantitatea de vitamine din legume. Din acest motiv, nutritionistul chinez Maoshing Ni recomanda prepararea supei la foc mic. De asemenea, fiind în stare lichida, supa reprezinta o solutie eficienta pentru eliminarea toxinelor din organism.
Terapia pe baza de supa are numeroase beneficii pentru sanatate, sustine medicul chinez Maoshig Ni, expert în medicina alternativa. Supa contribuie la detoxifierea organismului, pierderea kilogramelor în exces si întarirea sistemului imunitar, potrivit unui studiu realizat de Maoshig Ni. Valo