Lungmetrajul „America, venim!“, în regia lui Răzvan Săvescu, s-a turnat atât în România, cât şi în Statele Unite. În ultimele zile de filmări pe meleagurile noastre, am aruncat o privire în „bucătăria“ acestei producţii
În urmă cu două săptămâni au început filmările pentru comedia „America, venim!“, filmul de debut al regizorului Răzvan Săvescu. Înainte de asta el a jucat în „Cum vă place?“, „Stare de fapt“ şi a regizat şi scris serialele „La servici“ şi „La bloc“.
Acum trei ani o mână de oameni se întâlneau accidental într-o seară în care actorul Gheorghe Ifrim avea să povestească, spre amuzamentul celorlalţi, peripeţiile prin care treceau actorii în turneele lor din anii ’90. Replica lui Tudor Giurgiu, „Ăsta e filmul pe care îl vreau“, a fost de ajuns pentru ca a doua zi regizorul Răzvan Săvescu împreună cu soţia sa, actriţa Oana Ioachim, să aştearnă pe hârtie scenariul a ceea ce urma să devină povestea plină de umor şi neprevăzut prin care trece trupa unui teatru de provincie, aflată pentru prima dată la New York.
Este ziua de Sf. Mărie, iar la vila din Snagov nici vorbă de sărbătoare, deşi este mare agitaţie, se aud râsete şi e rost de voie bună. Păşim pe platourile de filmare pe la 20.30, este răcoare şi suntem întâmpinaţi de Roxana Elecheş, prin a cărei staţie, prinsă la brâu, se aude vocea puternică şi impozantă a Adrianei Răcăşan: „Linişte! Se filmează! Motor!“. Adriana este asistentul regizorului sau, în limbajul cinematografic, „1st AD“ („Assistant Director“, regizor secund), cu alte cuvinte ea taie şi spânzură pe platouri, iar Roxana este mâna ei dreaptă. Suntem anunţaţi că filmările au început undeva pe la ora 19.00 şi sunt la a treia dublă.
Se filmează scena din bucătărie în care Doina (interpretată de Tania Popa) este high pentru că fără să-şi dea seama a încurcat obişnuitele ţigări cu cele cu haşiş, Edi (Adrian Văncică) încearcă