Drobul cu puţine calorii, pasca fără făină şi salata de fructe sunt câteva dintre preparatele care ne asigură o digestie uşoară în timpul mesei tradiţionale După cel mai lung post
Drobul cu puţine calorii, pasca fără făină şi salata de fructe sunt câteva dintre preparatele care ne asigură o digestie uşoară în timpul mesei tradiţionale
După cel mai lung post din an, pregătirile pentru masa de Paşte sunt în toi. Gospodinele pregătesc adevărate răsfăţuri culinare, folosind ca principale ingrediente ouăle şi mielul, pentru a crea faimoasa friptură, drobul, dar şi deserturile precum pasca cu stafide şi brânza dulce, cozonacii sau dulciurile la modă.
Pentru a nu face excese care să ne creeze probleme de digestie, dr. Mihaela Bilic ne sugerează, în cartea "Silueta dincolo de mituri", reţete cu puţine calorii şi grăsimi. O astfel de reţetă dietetică este drobul de miel, care conţine 80 de calorii, o porţie. Ingredientele pentru opt porţii sunt: organele de la un miel, 250 g carne de miel, opt fire de ceapă verde, patru fire de usturoi verde, patru ouă, câte o legătură de mărar şi pătrunjel, trei fire de tarhon, un prapure sau pesmet, piper, oţet, trei morcovi şi o ţelină.
Pasca fără făină este o alternativă sănătoasă a acestui desert tradiţional. O felie conţine 180 de calorii. Ingredientele pentru zece porţii sunt: un kg brânză de vaci, 300 g zahăr pudră, o lămâie, stafide, şase ouă, un praf de copt, cinci linguri de griş, un plic zahăr vanilat, esenţă de rom. Oul de Paşte, fiert moale are 80 de calorii.
Este un aliment hipocaloric, deci nu ne îngrăşăm mâncând ouă. Dar este ideal să-l consumăm cu muştar în loc de maioneză. Cei care au valori crescute de colesterol şi trigliceride nu trebuie să mănânce mai mult de două ouă pe zi.
Salata de fructe ajută la digestie
Pentru a nu ajunge să facem excese care ne-ar putea afecta sănăt