Restaurant: Orizont
Reteta zilei: salau forestier
Unul dintre cele mai savuroase preparate culinare gatite la restaurantul Orizont, salaul forestier, este de fapt o inventie romaneasca. Creatoarea mancarii, maestru bucatar Maria Mandru, angajata a restaurantului Orizont, l-a introdus in retetar chiar cu ocazia Revelionul 2000. "Intr-o zi m-am gandit ca fileul de salau ar putea fi preparat dupa o metoda originala. Carnea usor dulce a pestelui se potriveste foarte bine cu un invelis crocant, asa ca m-am pus pe treaba si am izbutit sa realizez un preparat deosebit de gustos", ne-a marturisit Maria Mandru.
Secretul prepararii pestelui este pastrat cu sfintenie de catre toti angajatii. Totusi, daca doriti sa gatiti acasa acest preparat aveti nevoie de: fileu de salau, lapte, faina, ou, sare, condimente, lamaie, fulgi de porumb. Datorita fulgilor, preparatul are aspectul unei scoarte de copac, de aici si denumirea de salau forestier. Pestele necesita o atentie sporita in preparare. In mare este vorba despre un file de peste pane, cu un invelis crocant, condimente si lamaie.
In meniul restaurantului acest fel de mancare costa 51.000 de lei, pestele fiind servit cu o garnitura de cartofi Ducesse.
Restaurant: Orizont
Reteta zilei: salau forestier
Unul dintre cele mai savuroase preparate culinare gatite la restaurantul Orizont, salaul forestier, este de fapt o inventie romaneasca. Creatoarea mancarii, maestru bucatar Maria Mandru, angajata a restaurantului Orizont, l-a introdus in retetar chiar cu ocazia Revelionul 2000. "Intr-o zi m-am gandit ca fileul de salau ar putea fi preparat dupa o metoda originala. Carnea usor dulce a pestelui se potriveste foarte bine cu un invelis crocant, asa ca m-am pus pe treaba si am izbutit sa realizez un preparat deosebit de gustos", ne-a marturisit Maria Mandru.
Secretul prep