Cireasa - un fruct revigorant Cireasa, fruct atat de placut si de revigorant al acestui sezon, destul de saraca in principii nutritive (cu exceptia zaharurilor, mai exact a celulozei, tolerata si de Cireasa - un fruct revigorant
Cireasa, fruct atat de placut si de revigorant al acestui sezon, destul de saraca in principii nutritive (cu exceptia zaharurilor, mai exact a celulozei, tolerata si de diabetici), poate fi un "amagitor" al foamei. De aceea, poate fi consumata fara restrictie si de cei mai plinuti. Bogata in vitamine (A, B1, C) si saruri minerale (magneziu, clor, potasiu, zinc, cobalt), cireasa este recomandata in diverse afectiuni: guta, ateroscleroza, litiaze, constipatie, demineralizare, oboseala, chiar si in prevenirea imbatranirii. Importante in prevenirea unor boli de rinichi sunt coditele fructului, pe care trebuie sa le uscam pentru la iarna. Principala lor actiune este diureza. Acum, in plin sezon al cireselor, o cura de 1-2 zile pe saptamana poate fi un excelent depurativ.
RETETA SAPTAMANII
Tarta cu cirese si nuca de cocos
Cantitati: 6 oua, 12 linguri apa plata, 400 g. zahar, 300 g faina, esenta de vanilie, coaja de la o lamaie, 10 linguri nuca de cocos, 500 g cirese, zahar pudra. Preparare: Vom freca 200 g zahar cu galbenusurile. Adaugam treptat 6 linguri apa plata si faina. Separat, vom bate albusurile cu apa ramasa si zaharul. Adaugam aromele si amestecam aceasta compozitie cu galbenusurile pregatite separat. Aceasta coca, de consistenta smantanii, se toarna intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Separat, curatam ciresele si le asezam deasupra aluatului care va fi copt la foc potrivit. Dupa aceea, coca va fi lasata sa se raceasca. Va fi presarata cu zahar pudra si nuca de cocos.