Hot dog-ul este un aliment extrem de îndrægit în întreaga lume, iar industria acestui tip de mâncare se dezvoltæ. Însæ nu toatæ lumea øtie exact ce confline un hot dog, iar adeværul i-ar putea determina pe mulfli sæ renunfle la plæcerea de a-l mânca, scrie portalul dailymail.co.uk, preluat de Mediafax.
Într-o fabricæ de hot dog, tone de carne de porc sunt amestecate în vase uriaøe de metal cu zeama care rezultæ dupæ ce carcasele de pui sunt presate pe grætare de metal øi amestecate cu apæ. Rezultatul este amestecat cu conservafli pudræ, arome, colorant, apoi scufundat în apæ, înainte de a fi introdus în membrane de plastic pentru a fi preparat øi ambalat,
Originar din Frankfurt, Germania, hot dog-ul era la început un cârnat de porc servit cu pâine. Imigranfli germani au susflinut ulterior cæ au introdus gustarea în America în secolul XIX, devenind alimentul procesat de astæzi.
Oricât de gustos ar fi, hot dog-ul nu este însæ benefic pentru sænætate. S-a demonstrat øtiinflific cæ hot dog-ul creøte riscul de cancer la intestine.
Fondul pentru Cercetarea Cancerului recomandæ oamenilor sæ evite sau sæ reducæ consumul de carne procesatæ.
Ce confline un hot dog:
* carne
De obicei, hot dog-ul este preparat din resturi de carne de porc (bucæflile care ræmân dupæ ce carnea øi slænina au fost îndepærtate de pe oase), la care se adaugæ pui sau curcan. Aceastæ carne este amestecatæ cu apæ, conservanfli, arome øi coloranfli.
Însæ unele varietæfli de hot dog conflin foarte puflinæ carne. În schimb, conflin pânæ la 64% carne recuperatæ mecanic (pasta care rezultæ dupæ ce o carcasæ este introdusæ într-o presæ metalicæ øi amestecatæ cu apæ). Carnea rezultatæ din acest proces este de zece ori mai ieftinæ decât cea obiønuitæ.
* apæ
Apa este adæugatæ pentru a obfline consistenfla necesaræ pentru introducerea pastei în membranæ.
* ami