Evolutia celor doi bolnavi de botulism internati la sfarsitul saptamanii trecute la Spitalul de Boli Infectioase, indeosebi a femeii (care prezenta o forma mai grava a bolii), este buna, ei fiind in afara oricarui pericol. In urma administrarii intregii doze de ser antibotulinic, femeia a inceput sa evolueze bine, se poate hrani singura, starea ei fiind mult mai buna decat in zilele precedente. "Cei doi pacienti raman in spital inca vreo 10-12 zile, pana la vindecarea completa. In cazul femeii, care prezenta o forma mai grava a bolii, pericolul vital a trecut, atat ea, cat si sotul fiind in afara oricarui pericol", a precizat dr. Constantin Scurtu, directorul Spitalului de Boli Infectioase. Duminica trecuta, la acest spital au fost internate doua persoane, sot si sotie, care prezentau simptomele caracteristice botulismului. Boala este cauzata de consumul unor conserve (de carne sau legume) insuficient sterilizate, care ofera mediul (anaerob) propice de dezvoltare a germenului care o provoaca. Sunt primele cazuri din acest an, diagnosticate si internate in spitalul iesean. Cei doi soti (din Piatra Neamt) au consumat o conserva de peste (zacusca) preparata de pacienta, pe 1 august, cu ocazia unei excursii in Delta Dunarii, dupa 24 de ore de la consum aparand si primele simptome ale bolii. (C.D.)
Evolutia celor doi bolnavi de botulism internati la sfarsitul saptamanii trecute la Spitalul de Boli Infectioase, indeosebi a femeii (care prezenta o forma mai grava a bolii), este buna, ei fiind in afara oricarui pericol. In urma administrarii intregii doze de ser antibotulinic, femeia a inceput sa evolueze bine, se poate hrani singura, starea ei fiind mult mai buna decat in zilele precedente. "Cei doi pacienti raman in spital inca vreo 10-12 zile, pana la vindecarea completa. In cazul femeii, care prezenta o forma mai grava a bolii, pericolul vital a trecut, atat