Analizele în cazul suspiciunii substituirii cărnii de vită cu cea de cal în carne tocată (mici) vor fi finalizate în cursul zilei de joi, 21 martie, a anunţat ANSVSA.
"Pentru încheierea acestei anchete este necesar buletinul de analiză de confirmare, eliberat de către Laboratorul Naţional de Referinţă, din cadrul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară", potrivit informaţiilor furnizate de ANSVSA
Reacţia ANSVSA a venit după ce directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, a declarat marţi pentru Mediafax că analizele de laborator făcute pe probele prelevate din mici produşi de o firmă din Ploieşti şi vânduţi într-un supermarket din Bucureşti au confirmat prezenţa cărnii de cal în locul celei de vită.
Societatea respectivă, administrată de soţul unei angajate a DSV Prahova, a fost amendată cu 30.000 lei.
"Declaraţiile directorului DSVSA Prahova nu sunt susţinute de rezultatele buletinelor de confirmare. Menţionăm că respectiva persoană nu a fost autorizată să facă declaraţii în acest sens", se precizează în comunicatul ANSVSA.
Mihai Terecoasă a mai spus că în prezent se aşteaptă rezultatele altor trei analize de laborator, prelevate de la mici produşi de aceeaşi firmă, în condiţiile în care respectiva societate comercială a distribuit printr-un lanţ de supermarket-uri aproape 2.000 de caserole cu mici în 36 de judeţe. Aceste analize sunt făcute tot în laboratoarele DSVSA Bucureşti.
Firma din Ploieşti amendată pentru că a produs mici ce conţin carne de cal fără a fi etichetaţi ca atare este administrată de soţul fostei şefe a biroului siguranţa alimentelor de origine animală din cadrul DSVSA Prahova, iar subalternii acesteia sunt cei care fac controalele la firme precum cea administrată de soţul său. Directorul acestei instituţii a declarat că, în urma al