Programul "Cornul şi laptele" se bucură de o percepţie majoritar pozitivă în rândul mamelor, copiilor şi cadrelor didactice, nouă din zece dorind ca acesta să continue, rezultă dintr-un studiu comandat de Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL).
Astfel, 91 la sută dintre cadrele didactice din învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial au o părere bună şi foarte bună despre program, considerând că acesta a fost foarte bine implementat (93 la sută) şi că trebuie să continue (95 la sută), fiind dispuse să se implice activ în susţinerea lui (92 la sută).
Principalele beneficii ale programului menţionate cel mai des sunt legate de faptul că acesta asigură zilnic copiilor o masă gratuită şi reprezintă un ajutor financiar pentru părinţi. De asemenea, este apreciat faptul că, datorită programului, toţi copiii se simt egali, deoarece primesc acelaşi pachet, prin care se asigură o gustare sănătoasă şi consistentă, uşor de servit la clasă.
"96 la sută dintre copii consumă produsele lactate primite prin program, şcoala fiind principalul loc în care copiii le consumă. Copiii au declarat că le plac produsele primite prin program (81 la sută), apreciind în primul rând faptul că produsele primite sunt saţioase şi le oferă o masă consistentă (51 la sută), dar şi că sunt gustoase (38 la sută) şi că se simt egali la clasă cu ceilalţi colegi (37 la sută). 89 la sută dintre copii îşi doresc ca programul să continue", rezultă din studiul transmis de APRIL.
În ceea ce priveşte mamele, 90 la sută dintre cele intervievate au o părere bună şi foarte bună despre program, 93 la sută spun că doresc continuarea acestuia, iar peste 86 la sută dintre ele au afirmat că sunt dispuse să se implice activ pentru a-l susţine.
Studiu a fost realizat la nivel naţional în perioada august - septembrie, pe un eşantion de aproximativ 1.250 de respondenţi,