Nutriţioniştii recomandă trei mese principale şi maximum trei gustări între ele. În locul covrigeilor şi batoanelor de ciocolată, alege fructele pentru gustări. Află în continuare ce alte opţiuni sănătoase ai.
Este normal ca între cele trei mese ale zilei să simţim nevoia de a mai ronţăi câte ceva. Nutriţioniştii nu interzic aceste gustări atâta vreme cât facem alegeri sănătoase.
Din păcate însă, foarte multe persoane optează pentru alimente total contraindicate de specialişti: covrigei, sticsuri, napolitane, produse de patiserie, alune prăjite şi sărate, biscuiţi, prăjituri, turtă dulce sau batoane de ciocolată.
Toate aceste alimente au un indice glicemic ridicat, prin urmare îngraşă. Deseori, se întâmplă ca gustarea să furnizeze chiar mai multe calorii decât o masă principală, dacă alegem asemenea produse. În aceste condiţii, cu siguranţă vom depăşi aportul zilnic recomandat.
Chipsurile conţin grăsimi nocive
Pe lângă indicele glicemic mare, chipsurile, snacksurile şi produsele de patiserie conţin grăsimi hidrogenate şi parţial hidrogenate, care favorizează bolile cardiovasculare, slăbesc sistemul imunitar şi cresc sensibilitatea la infecţii.
Ele au fost asociate şi cu apariţia cancerului. Aceste produse conţin, de asemenea, E-uri şi conservanţi nocivi pentru sănătate. Din categoria produselor sărate, mai puţin periculoşi sunt covrigeii, dar numai cei care nu conţin conservanţi şi arome artificiale.
Sunt relativ inofensivi, pentru că au totuşi multă sare, nu conţin niciun fel de nutrienţi, iar făina albă din care sunt obţinuţi creşte nivelul colesterolului „rău" şi, dacă sunt consumaţi în exces, îngraşă şi favorizează, în timp, diabetul.
Biscuiţii nu potolesc foamea
Dulciurile cu zahăr, cum sunt prăjiturile, produsele dulci de patiserie, turta dulce, biscuiţii şi ciocolata, ne conferă energie între mes