La 24 de ani este recunoscut printre cei mai buni barmani din Bacău. Cunoaşte sute de reţete de cocktailuri, pe care le pregăteşte foarte uşor.
S-a angajat ca barman în urmă cu cinci ani, imediat după ce a absolvit liceul. Dacă la început a luat-o ca pe o slujbă temporară, cu timpul ocupaţia s-a transformat în pasiune. Acum, Ştefan se bucură că a făcut-o serios.
„Nu e o meserie uşoară, însă o iubesc pentru că întotdeauna am fost provocat de plăcerea de a lucra cu oamenii. Are părţile ei frumoase, iar când lucrezi într-un club de noapte solicitările sunt pe măsură“, explică Ştefan.
A furat meserie de la alţii
Experienţa şi-a pus amprenta, iar acum băcăuanul se poate lăuda că a descifrat multe din secretele acestei meserii.
„Bartendingul se fură, şi nu se învaţă. Am avut şi şansa de-a avea de la cine descifra aceste taine. Am observat toate aceste lucruri de la specialişti pentru că am lucrat cu cei mai buni barmani din Bacău“, adaugă Ştefan. Tânărul spune că cel mai mult s-a ataşat de mixarea băuturilor şi de jonglatul sticlelor în aer. Le-a făcut pe toate pentru că a simţit nevoia să-i scoată din plictiseală pe clienţii barurilor prin care a trecut.
„Mă provoacă să creez mereu gusturi noi pentru clienţii mei. Prin intermediul mixologiei, a artei de a combina ingredientele unui anumit cocktail poţi crea şi oferi momente de plăcere celor care îţi cer opinia“, explică Ştefan. Băcăuanul cunoaşte sute de reţete de cocktailuri şi zeci de modalităţi de-a le prepara, însă este convins că numai experienţa în domeniu îţi dă abilitatea de-a şti ce e bun şi să recomanzi un cocktail unei persoane pe care o vezi pentru prima oară.
„Trebuie să practici mult această meserie pentru a şti cum să prepari un cocktail care să se potrivească atât cu momentul în care se bea, cu locul, dar şi cu gustul persoanei. De