Academia Barilla din Parma a lansat un ghid al bucătăriei italiene, dezvăluind cele mai mari greşeli pe care oamenii din toată lumea le fac. Pe lângă exemplele de mai sus, lista include şi folosirea risotto-ului drept garnitură sau uleiul turnat în apa în care fierb pastele.
Mândria italienilor când vine vorba de reţelele locale nu are margini. Şi când o lume întreagă devine adepta stilului culinar italian, atunci cu atât mai mult presiunea creşte. De la paste la risotto şi espresso, oameni din toate colţurile au parte aproape zilnic de un produs tipic italian. Dar, se pare, că sunt destui cei care nu respectă întocmai reţelele sau obiceiurile.
Scopul Academiei Barilla din Parma este să protejeze „mâncărurile italiene, realizate de artizani cu reputaţie, şi să lupte împotriva imitaţiilor slabe”. Motiv pentru care un nou ghid lansat de specialiştii din Parma arată „catastrofele culinare” pe care străinii le fac, în ideea de a-i învăţa pe aceştia cum să se ferească.
Ketchup pe paste este un adevărat „păcat culinar”, dar nici risotto drept garnitură, cappuccino la cină sau faţa de masa cu alb şi roşu, care să inducă atmosfera italiană, nu sunt pardonabile.
„Pastele servite ca şi cum ar fi legume este o greşeală întâlnită în multe ţări, dar în Italia este un sacrilegiu”, a spus Gennaro Contaldo, mentorul lui Jamie Oliver, printre altele.
„Obişnuiam să văd combinaţii cu toate ingredientele într-o farfurie, în restaurantele italiene din Anglia, în anii '70. Mă bucur că acest obicei a murit”, a spus acesta pentru „The Independent”.
Cei cărora le place să soarbă un cappuccino la cină sunt pe drumul greşit, potrivit academiei. Italienii beau această cafea cu lapte la micul dejun şi nu se mai ating de ea după aceea.
Veşti proaste urmează şi pentru fanii pastelor Bolognese, gătite cu spaghete. Preparatul a fost declarat neautentic, la f