Si bucataria mexicana ne propune felurite mincaruri din legume, numai bune pentru postul Craciunului. O masa copioasa si gustoasa se poate obtine folosind numai ingredinte vegetale. Asadar va propunem trei feluri de mincare ce se pot constitui intr-un prinz bogat. Pofta sa aveti! Supa de porumb Ingrediente: o conserva de porumb, 2 rosii, o ceapa, 500 ml supa de legume, piper, sare, ulei, crutoane Jumatate din cantitatea de porumb se face piure. Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se caleste citeva minute impreuna cu rosiile oparite bucatele. Se adauga cealalta jumatate din cantitatea de porumb boabe, supa de legume si piureul de porumb. Se lasa sa dea un clocot, se condimenteaza cu sare si piper. Se serveste cu crutoane calite in ulei de masline in care s-a prajit un catel de usturoi. Orez mexican Ingrediente: 200 gr orez cu bobul lung, 2 rosii oparite si taiate bucatele, 4 catei de usturoi, un morcov, un ardei gras, 200 ml supa de legume, ulei, sare, piper, coriandru Orezul se fierbe si se lasa sa se scurga. Rosiile oparite si fara pielita impreuna cu ceapa taiata bucati si usturoiul se fac piure. Morcovul se taie rondele subtiri, iar ardeiul gras se taie feliute subtiri. Intr-o tigaie, uleiul se incinge si se pun orezul si morcovul feliute. Se lasa la calit citeva minute. Se adauga piureul din rosii, ceapa si usturoiul, ardeiul gras si 200 ml supa de legume si se lasa la fiert pina scade, cca 20-25 minute la foc potrivit. Se serveste cu coriandru tocat (sau patrunjel) si crutoane lite in ulei de masline in care s-a prajit un catel de usturoi. Salata de orez pentru post Ingrediente: o ceasca de orez fiert in apa cu sare, o rosie taiata cuburi, un castravete mare taiat cuburi, doi ardei grasi de diferite culori taiati fideluta, masline negre si verzi, bucati de sparanghel din conserva, otet (sau lamiie), ulei de masline, patrunjel tocat Orezul f