Fisticul e bogat in antioxidanti si reduce riscul aparitiei bolilor cardiace, afirma cercetatorii de la Pennsylvania State University, citati de Daily Mail.
Experimentele care au condus la aceasta concluzie s-au desfasurat pe parcursul catorva saptamani si la ele au participat trei grupe de voluntari: prima a "rontait" fistic de doua ori pe zi, a doua o singura data, iar a treia deloc. Toate grupele au urmat o dieta saraca in grasimi.
Rezultatele, publicate in The American Journal of Clinical Nutrition, au scos la iveala faptul ca doua portii de fistic pe parcursul a catorva saptamani scad nivelul colesterolului cu 11.6%, in timp ce o dieta cu fistic consumat o data pe zi scade nivelul compusului organic daunator cu doar 3%.
Fisticul este considerat benefic si pentru prevenirea altor tipuri de boli, deoarece contine doze mari de antioxidanti. Fisticul e bogat in antioxidanti si reduce riscul aparitiei bolilor cardiace, afirma cercetatorii de la Pennsylvania State University, citati de Daily Mail.
Experimentele care au condus la aceasta concluzie s-au desfasurat pe parcursul catorva saptamani si la ele au participat trei grupe de voluntari: prima a "rontait" fistic de doua ori pe zi, a doua o singura data, iar a treia deloc. Toate grupele au urmat o dieta saraca in grasimi.
Rezultatele, publicate in The American Journal of Clinical Nutrition, au scos la iveala faptul ca doua portii de fistic pe parcursul a catorva saptamani scad nivelul colesterolului cu 11.6%, in timp ce o dieta cu fistic consumat o data pe zi scade nivelul compusului organic daunator cu doar 3%.
Fisticul este considerat benefic si pentru prevenirea altor tipuri de boli, deoarece contine doze mari de antioxidanti.