Poate ca exista vreun restaurant gen Harbour si in Constanta ori in Mangalia, acolo unde un astfel de brand ar cadra excelent cu locul. in Bucuresti, fix vizavi de Teatrul „Ion Creanga“ (Piata Amzei), la prima vedere pare cumva excentric – e un local care mizeaza in construirea unei imagini (sau image, daca vreti, din exces de corectitudine) pe lucruri care au legatura cu marea, cu portul, cu insula. Cumva in raspar cu imaginea inchistat-prafuita a urbei care il adaposteste, imagine mai degraba inchisa in sine decit deschisa spre netarmurire, asa cum e cazul prin excelenta cu orasele-port.
incercind sa-si afirme o identitate contrastanta cu cea a Bucurestiului, Harbour se opreste insa undeva la jumatatea drumului, ceea ce il face totusi mai degraba un restaurant placut si primitor, cu meniu bogat si atragator, dar caruia ii lipseste curajul de a merge pina la capat in aceasta configurare a unei imagini cu tenta maritima. Ceea ce insa nu-i scade din atractivitate, ci doar il introduce intr-o categorie mai larga si mai simpla, cea a restaurantelor bune din Capitala.
Atmosfera este placuta, designul interior asigurind personalitate locului (busole, ancore, tablouri, tot soiul de nimicuri mai mari sau mai mici care creeaza familiaritatea ce te face sa te simti in largul tau intr-un loc care iti place). Mesele nu sint inghesuite una in cealalta, vara se deschide si terasa. in plus, exista un salon pentru petreceri private, precum si posibilitatea de a lua cina in doi, „in corabia special amenajata“. Cu alte cuvinte, un restaurant care incearca, nu fara succes, sa fie adecvat pentru situatii diverse – de la intilniri de afaceri la intilniri romantice, de la iesirile pe inserat cu prietenii la petreceri private cu familia si cu cine mai vrei.
Desigur, de interes pentru oricine este meniul: generos si atragator, cu preparate din peste c