Mai multe alimente reduc substantial riscul unor afectiuni grave de care ne putem imbolnavi. Printre acestea se numara piersicile, coacazele negre, vinul rosu, ceapa, busuiocul, cafeaua si altele, anunta ziare.com.
1. Piersicile ne ajuta sa reducem riscul de imbolnavire cu cancer la san, afectiuni ale inimii si incetinesc procesul de imbratranire datorita nivelului ridicat de antioxidanti si vitamina A, care reduce colesterolul.
2. Coacazele negre combat raceala si simptomele acesteia. Acestea contin antocianina care intareste sistemul imunitar.
3. Un pahar de vin rosu previne riscul imbolnavirii de inima deoarece contine antioxidanti.
4. Fructele goji, numite si fructele viagra, au un nivel ridicat de betacaroten si vitamina B care protejeaza tenul de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Mai mult chiar, goji combate celulita si creste libidoul sexual.
5. Daca veti consuma macese veti reduce riscul inflamatiilor datorita continutului ridicat de vitamina C. Acestea sunt un tratament eficient si impotriva sindromului Crohn, cancer cervical, boli de inima si SIDA.
6. Merisoarele, fruct rosu care seamana cu afinul, stopeaza raspandirea cancerului in corp datorita antioxidantilor. Acestea cresc si la noi in Romania in zonele muntoase.
7. Cercetatorii au descoperit ca bananele actioneaza la fel de eficient ca si vaccinul. Ne protejeaza de hepatita B, Alzheimer si Parkinson.
8 si 9. Antioxidantii care se afla in ceapa si usturoi impiedica raspandirea toxinelor in corp.
10. Ardeiul iute este un calmant perfect pentru durere si functioneaza ca un anestezic. Ardeiul iute "blocheaza" senzatia de durere la nivelul neuronilor. Substanta "alkaloid capsaicin" continuta de acesta este folosita in cremele care trateaza artritele si durerile musculare. Cercetatorii estimeaza