>> Nutriţioniştii ne recomandă peşte alb, precum codul, bibanul sau plătica, bogat în vitamine şi fără multe calorii. Peştele este o sursă importantă de proteine şi acizi Omega 3, >> Nutriţioniştii ne recomandă peşte alb, precum codul, bibanul sau plătica, bogat în vitamine şi fără multe calorii.
Peştele este o sursă importantă de proteine şi acizi Omega 3, responsabili cu sănătatea inimii. Codul, păstrăvul, bibanul sau plătica au cea mai sănătoasă carne.
În dieta persoanelor sănătoase, peştele ocupă un loc important. Japonezii, de exemplu, consumă mari cantităţi de peşte şi de aceea numărul bolnavilor de diabet şi obezitate este mult mai redus decât la americani.
Dieta acestora din urmă conţine multe grăsimi saturate provenite din unt, carne, lactate cu procent mare de grăsime. Aceste alimente de bază sunt considerate principalii factori răspunzători de creşterea colesterolului.
Ce peşte mâncăm?
Putem alege peştele gras (somon, ton proaspăt sau conservă, sardine), considerat o sursă ideală de proteine şi bogat în vitamine din complexul B. În ciuda numelui, peştii graşi nu conţin foarte multe grăsimi saturate.
Denumirea se datorează faptului că, la greutatea lor, grăsimea contribuie cu un procent de 5 la sută. Aceşti peşti sunt valoroşi datorită conţinutului de acizi graşi Omega 3 care asigură buna funcţionare a celulelor din organismul nostru.
Persoanele supraponderale şi hipertensivii pot alege tonul proaspăt, a cărui carne are o textură cărnoasă. Specialiştii ne recomandă ca, săptămânal, să nu mâncăm mai mult de 300 g de peşte de mare, de tipul peşte - sabie, rechin, care se hrănesc cu diverse tipuri de peşti absorbind în organismul lor un surplus de mercur. Sardinele din conservă sunt o foarte bună sursă de calciu.
Cuptorul cu microunde distruge alimentele
Peştele care are carne