Dieta pe care o urmăm are un impact considerabil asupra aspectului pielii, avertizează medicii. Potrivit acestora, un regim zilnic echilibrat ajută la prevenirea ridurilor, cu o singură condiţie: să mâncăm alimente bogate în grăsimi bune, care ajută la menţinerea colagenului natural al pielii.
Mai mult, „o dietă echilibrată va ajuta şi la menţinerea sistemului imunitar”, potrivit dr. Booby Buka, medic dermatolog din New York.
Publicaţia Huffgton Post a realizat o listă cu cele mai rele alimente pentru piele.
● Sarea joacă un rol important în apariţia pungilor de sub ochi. Medicii recomandă să consumăm zilnic maxim 5 grame de sare pe zi, dar în realitate organismul nostru asimilează o doză de până la trei ori mai mare decât necesarul zilnic.
Specialiştii spun că toate alimentele conţin sare, inclusiv dulciurile. Astfel, pentru a evita excesul de sare, medicii recomandă ca mâncarea consumată să fie nesărată deoarece organismul va asimila acest ingredint din alte surse.
● Creveţii, crabul, homarul, dar şi legumele cu frunze verzi, precum algele marine şi spanacul trebuie mâncate cu moderaţie. Acestea sunt alimente bogate în iod, substanţă care consumată în exces poate duce la apariţia acneei. Specialiştii recomandă să consumăm aceste alimente maximum de două ori pe săptămână. Ideal al fi să nu le mâncăm pe toate la aceaşi masă.
● Lactatele pot fi responsabile de apariţia unor probleme dermatologice. Eczemele reprezintă afecţiunea cea mai des întâlnită din cauza acestor alimente. Mai mult, un studiu realizat în anul 2005 arată că persoanele care beau foarte mult lapte prezintă un risc ridicat de apariţie a acneei. Lactatele sunt responsabile în special de apariţia acneei rozacee.
● Pâinea, pastele şi prăjiturile ar trebui mâncate cu moderaţie. Aceste alimente au un indice glicemic ridicat, provocând de asemenea acnee.