Tarta cu brânză şi mentă poate constitui un aperitiv delicios şi surprinzător care poate satisface gusturile celor mai pretenţioşi gurmanzi, potrivit Mediafax.
Număr de porţii: 6
Baza de aluat:
75 de grame de biscuiţi săraţi/ digestivi fără zahăr
25 de grame de pesmet
25 de grame de parmezan ras
25 de grame de unt
Crema de brânză:
400 de grame de brânză ricotta
200 de grame de brânză de capră proaspătă
10 frunze de mentă
3 ouă
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de suc de lămâie
sare şi piper
Garnitura :
300 de grame de roşii cherry (roşii şi galbene)
o jumătate de castravete
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de suc de lămâie
10 frunze de mentă
sare şi piper
oţet balsamic
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 160° Celsius.
Se amestecă ingredientele pentru aluat până se obţine o pudră mai grunjoasă. O tavă de tartă, rotundă, se tapetează cu hârtie de copt, se varsă amestecul de biscuiţi, se tasează cu degetele şi se lasă la frigider până se prepară crema.
Cele două tipuri de brânză se amestecă, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare până la omogenizare. Se adaugă menta tăiată fin, uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare şi piper după gust. Acest amestec se varsă peste aluat, după care tarta se coace 45 de minute.
Se scoate tarta din cuptor, se lasă la răcit, apoi se transferă în frigider.
Roşiile şi castravetele - curăţat de coajă - se taie cuburi, se adaugă uleiul, zeama de lămâie, menta tăiată fin, sare şi piper. Amestecul se pune într-o strecurătoare, deasupra unui bol şi se lasă o oră la frigider.
Chiar înainte de servire, se scoate tarta din formă şi se decorează cu amestecul de roşii şi câteva picături de oţet balsamic.
Se serveşte imediat.
Tarta cu brânz