MasterChef. Juratul Sorin Bontea, care lucrează în restaurante de la vârsta de 16 ani, ia bucătăria în serios. A gătit ani întregi pentru o clientelă exclusivistă pe vase de croazieră sau în cele mai cunoscute restaurante din România. A preparat de la delfin cu ananas la feluri de mâncare pe bază de carne de crocodil şi a avut printre clienţi staruri precum Jon Bon Jovi şi Madonna.
"Eu sunt omul care nu ţipă foarte mult în bucătărie, cred că poţi să impui respect şi fără să ţipi. Însă sunt exigent în tot ceea ce înseamnă bucătărie. Îmi plac foarte mult detaliile, sunt foarte atent la detalii", povesteşte juratul de la MasterChef pentru gândul. Nu se consideră un tip sever, deşi deseori i se reproşează faptul că se uită la concurenţi cu o privire care îngheaţă suflete. "Este un concurs, presiunea este foarte mare şi pentru noi este la fel. Trebuie să fii atent la ce guşti, la felul în care se găteşte. Trebuie să faci diferenţa între concurenţi, să vezi ceea ce fac, cum fac, cum se descurcă, cum aranjează mâncarea în farfurie şi nu e chiar simplu. Trebuie să explici de ce un gust este sau nu bun, de ce e prea mult sos în farfurie", spune juratul, care a fost extrem de exigent la preselecţii.
"Mulţi au spus că am fost foarte duri în preselecţii. Mie mi s-a părut normal, pentru că atunci concurenţii au avut timp să se gândească la ce fac, au avut timp să se informeze, au avut timp să gătească acasă şi să-şi cheme prietenii să guste, au avut la dispoziţie ce ingrediente au vrut, şi coadă de crocodil dacă au cerut. Nu-ţi ceream noi să faci un fel de mâncare şi îţi dădeam 60 de minute, ca la Cutia Surprizelor. Adică ai avut tot confortul şi tot suportul. Iar în momentul în care vii şi desfaci o conservă şi o pui în farfurie, mi se pare că îţi baţi joc", spune Sorin Bontea.
"Când eşti sub presiune demonstrezi dacă eşti un chef bun sau nu"
Cel ma