Este o plantă folosită pe post de condiment în special în bucătăria indiană. Deşi pare un simplu ingredient culinar, studiile de specialitate au demonstrat că schinduful are un efect major în îmbunătăţirea vieţii sexuale a bărbaţilor. Oamenii de ştiinţă australieni au constatat că bărbaţii care au luat această mirodenie au resimţit o creştere a dorinţei sexuale cu 25%.
Studiul, realizat pe un eşantion de 60 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 52 de ani, a presupus ca voluntarii să includă în dieta zilnică această plantă timp de şase săptămâni. În tot acest timp, cercetătorii au monitorizat nivelul libidoului fiecărui subiect în parte cu ajutorul unui sistem de evaluare, informează Daily Mail. La sfârşitul celor şase săptămâni, oamenii de ştiinţă au constatat creşteri ale libidoului cu până la 28% în rândul voluntarilor care au consumat zi de zi acest condiment.
Pe lângă voluntarii care au luat schinduf, a mai existat un grup de bărbaţi care au luat placebo, iar în cazul acestora experţii au constatat o scădere a performanţelor sexuale.
Seminţele de schinduf conţin saponină, substanţă care stimulează producţia de hormoni masculini, inclusiv de testosteron, precizează oamenii de ştiinţă de la Centre for Integrative Clinical and Molecular Medicine in Brisbane, Australia.
Această plantă se găseşte şi în România sub formă de pliculeţe de ceai sau capsule. O cutie de ceai de schinduf costă 7 lei, în timp ce un borcănel de capsule costă 13 lei.
Seminţele de schinduf se folosesc în ţările asiatice drept condiment: fie uscate, adăugate în amestecuri tradiţionale, fie încolţite, ca o verdeaţă picantă, în salate. Pe vremea vechilor egipteni acest condiment era folosit pentru tratarea febrei.
Este o plantă folosită pe post de condiment în special în bucătăria indiană. Deşi pare un simplu ingredient culinar, studiile de specialitate