Ultimele statistici oferite de Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor, aflat în Atlanta, indică faptul că numărul mediu al vizitelor la medic, pentru probleme ce ţin de aparatul digestiv, este de 42,2 milioane. În plus, conform Colegiului American de Gastroenterologie, mai bine de 95 de milioane de americani au o digestie proastă.
Principala cauză a problemelor digestive este mâncarea gătită, potrivit site-ului AOL, deoarece căldură distruge enzimele naturale ce se găsesc în alimentele crude, şi care ajută la digestie.
În timp ce persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil, de arsuri la stomac, de reflux gastro-esofagian sau de ulcer, au diverse reacţii la diferite produse alimentare şi băuturi, experţi sunt de acord că următoarele 10 produse sunt responsabile de cel puţin una din afecţiunile de mai sus.
Menta
De ce vă poate afecta: Chiar dacă menta are numeroase proprietăţi curative, şi chiar reprezintă un remediu natural pentru îmbunătăţirea digestiei, poate avea efecte secundare, precum arsurile la stomac, potrivit doctorului Gerald Ashton Isenberg, care lucrează la departamentul de gastro-enterologie din cadrul Centrului Medical din Cleveland, Ohio.
"Menta creşte riscul unui reflux gastro-esofagian, deoarece relaxeaza sfincterul esofagian inferior, un muşchi care desparte esofagul de stomac, permiţând acidului din stomac să se întoarcă în esofag", a explicat medicul Isenberg. Avertizarea este valabilă pentru orice produs care conţine mentă: ceai şi chiar pastilele de reîmprospătare a respiraţiei.
Băuturi răcoritoare şi sucuri de fructe
De ce vă pot afecta: Potrivit doctorului Jacob Teitelbaum, director medical al Centrului de fibromialgie şi oboseală, ambele băuturi conţin o cantitate mare de zahăr. "Mulţi oameni au auzit de intoleranţă la lactoză, dar intoleranţa la fructoză este o altă cauză majoră a Sindro