Bogate în vitaminele A, B şi C, în sulf, fosfor, mangan, magneziu, sodiu şi potasiu, prunele reglează apetitul, uşurează tranzitul intestinal, stimulează funcţiile ficatului şi detoxifică organismul, spun medicii nutriţionişti. Specialiştii mai precizează că aceste fructe au proprietăţi diuretice, diminuează inflamaţiile şi ajută la tratarea intoxicaţiilor alimentare.
Mai mult, prunele pot reprezenta un aliat de nădejde în lupta împotriva kilogramelor în plus. Cura de prune promite pierderea a 3 kilograme în 7 zile. Pentru ca rezultatele să fie cele pe care le doriţi este important să respectaţi întocmai regulile acestui regim.
Nutriţioniştii spun că dieta cu prune este una motononă, dar un mare avantaj al acestei cure este că organismul continuă să „topească” kilogramele şi după încetarea regimului, dacă urmaţi un stil de viaţă sănătos.
Meniul zilei este unul simplu. Acesta trebuie urmat şase zile pe săptămână, pentru ca în cea de-a şaptea zi să mâncaţi numai prune.
Mai jos puteţi regăsi ce trebuie să conţină meniul zilei.
● La micul dejun este indicat să mâncaţi opt prune crude pe stomacul gol. La 30 de minute după ce aţi mâncat prunele puteţi mânca un ou fiert, două felii de şuncă şi o felie de pâine prăjită. De asemenea, este indicat să beţi o ceaşcă de ceai negru sau alb sau o ceaşcă de cafea. Este de preferat să evitaţi să adăugaţi zahăr, zaharină, lapte sau miere în ceai sau cafea.
● Prima gustare a zilei se va servi după 2 ore de la servirea micului dejun. Nutriţioniştii recomandă ca prima gustare a zilei să constea în cinci-şase nuci sau patru biscuiţi de ovăz.
● La masa de prânz este indicat să mâncaţi o supă sau ciorbă, 250 de grame de fripură asezonată cu legume. Puteţi opta pentru o salată asezonată sau legume uşor înnăbuşite.
● La 3 ore de la servirea masei de prânz se recomandă să serviţi cea de-a d