•Reteta liberala
1. Pregatirea ingredientelor
Se ia filiala ieseana a PNL si se fezandeaza timp de patru ani in sos de paragina "x la Mogos". In 2000, se ia gugustiucul Relu, se curata la alegeri de doua miliarde de lei, apoi se lasa cu ochii in soare si foamea-n gat, timp de alti patru ani.
Se indeparteaza pielita Mogos. Se trece gugustiucul Relu prin zeama de smecher, apoi se impaneaza filiala cu el. Ca decor, se orneaza cu universitari impaiati: Mitica Rectoru' in capul compozitiei si Cocris Decanu' in coada.
Dupa ornare, se transeaza, dupa cum urmeaza: aripa Relu Fenechiu; aripa Radu Prisacaru; aripa Mitica Rectoru'; aripa Lazescu - Astarastoae; aripa fraierilor majoritari. Plus, bineinteles, aripa Dan Carlan, compusa, evident, din Dan Carlan.
Se adauga sosurile, in ordine aleatorie: de gargara, de imas, de lalaiala, de figuri, de scheme, de scoala profesionala, de smen, de oha, de ifose, de trei la leu. Se amesteca bine, apoi se lasa la putrezit.
2. Prepararea rasolului
In anul pre-electoral, se aduce in partid una bucata tanti blonda, de peste gard, si se orneaza suplimentar filiala cu ea. In toamna, se plateste un ghicitor in bobi, care da gaina peste groapa, in chip de sondaj, si afla ca dama de pica o sa aiba bucurie mare la drum de seara si folos baftos la treburi de stat.
Se pune tanti blonda, in chip de mot, peste ingrediente, si se decreteaza, solemn si pe doua voci (Relu & nea Mitica): "Tanti blonda e unica, singura si definitiva catindata la Primarie. Hai rasolu'!".
Se orneaza tanti blonda cu marar si patrunjel si untura de catel. Se executa incruntari civice si dojenitoare catre cei care rad si cu dosul de blonda ornata.
Se ia pauza de Craciun si Anul Nou. Se papa masiv bucate sanatoase si normale d.p.d.v. logic & gastronomic.
Dupa Anul Nou, se fierbe la foc mi