Una dintre cele mai nobile garnituri, cartofii copţi cu muştar la cuptor, are ca origine nu Franţa, aşa cum probabil ne-am aştepta, ci Grecia, o ţară suprinzător de iubitoare de muştar. Inevitabil muştarului i se alătură uleiul de măsline şi oregano pentru a realiza o garnitură excelentă pentru friptura de porc sau pui dar, mai ales, de miel.
Porţii: 4
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
1 kilogram de cartofi
1 lingură de ulei de măsline
3 linguri de muştar galben
3 căţei de usturoi
1 lingură de oregano uscat
sare
piper
Preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 170 de grade Celsius.
Spălaţi cartofii - dacă sunt noi - sau curăţaţi-i de coajă. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
Tăiaţi cartofii dacă sunt mari în jumătăţi sau sferturi.
Amestecaţi uleiul de măsline cu muştarul, usturoiul, oregano, sare şi piper.
Tapetaţi o tavă cu o foaie de pergament.
Ungeţi cartofii cu amestecul de muştar şi puneţi-i în tavă.
Coaceţi cartofii la foc potrivit timp de 35-40 de minute.
Cartofii cu muştar la cuptor se servesc fierbinţi, ca garnitură sau ca mâncare în sine.
www.cevabun.ro Una dintre cele mai nobile garnituri, cartofii copţi cu muştar la cuptor, are ca origine nu Franţa, aşa cum probabil ne-am aştepta, ci Grecia, o ţară suprinzător de iubitoare de muştar. Inevitabil muştarului i se alătură uleiul de măsline şi oregano pentru a realiza o garnitură excelentă pentru friptura de porc sau pui dar, mai ales, de miel.
Porţii: 4
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
1 kilogram de cartofi
1 lingură de ulei de măsline
3 linguri de muştar galben
3 căţei de usturoi
1 lingură de oregano uscat
sare
piper
Preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 170 de grade Celsius.
Spălaţi cartofii - dacă sunt