Zmeura contribuie la scăderea colesterolului mărit, este eficientă în afecţiuni cardiace, pulmonare, oculare, în răceli, obezitate, tulburări de tranzit intestinal, diabet şi laringite.
Zmeura contribuie la scăderea colesterolului mărit, este eficientă în afecţiuni cardiace, pulmonare, oculare, în răceli, obezitate, tulburări de tranzit intestinal, diabet şi laringite.
Zmeura este foarte bogată în vitamina C, acid citric, calciu, magneziu, cupru, numeroase fibre şi carbohidraţi.
O cură cu zmeură are potenţialul să inhibe dezvoltarea celulelor canceroase şi a unor tumori, inclusiv pe cele de colon.
Parfe de zmeură cu fistic
Timp de prepare: o oră.
Calorii: 80/porţia.
Ingrediente: 100 g zahăr pudră, 100 ml suc de portocală, 50 g fistic prăjit, 500 g zmeură, 100 g zahăr tos, 300 g frişcă, 100 g iaurt, 5 gălbenuşuri, zahăr vanilat, 200 g nucă de cocos.
Preparare: Într-un vas, frecăm zmeura cu 50 g zahăr pudră. Separat, amestecăm frişca cu iaurtul şi zahărul vanilat. Gălbenuşurile le frecăm cu restul de zahăr pudră, până se îngroaşă; punem piureul de zmeură. Caramelizăm zahărul tos, îl stingem cu sucul de portocală, punem fisticul mărunţit şi le fierbem. Amestecăm cele două creme, le punem la congelator în formă tapetată cu nucă de cocos.