Sa ne bucuram de legumele acestei veri in fiecare zi. Preparindu-le in diferite feluri, ne vom desfata cu gustul lor si cu aspectul lor, dar mai ales daca se vor pastra prospete, neprelucrate prin foc. Luati 10 rosii potrivit de mari, doua cepe mai maricele, un ardei gras frumos, 250 g brinza de vaci, o lingura de miere de albine poliflora, o lingurita otet de mere, o lingura de mustar, 200 g radacina de hrean, 3 oua, ulei, zeama de la o lamiie, o legatura de patrunjel si smintina grasa 150 g. Si, ca gustul sa fie mai apetisant, sa nu uitati condimentele: piper, scortisoara, cimbru, enibahar si coriandru. Curatati rosiile de miez si puneti-le la scurs. Ardeiul se curata de seminte si se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt si se amesteca cu putin otet cu miere. Verdeata se toaca marunt, iar hreanul se mixeaza bine sau se da pe razatoarea mica, se stropeste cu zeama de lamiie si se lasa 10 minute sa se odihneasca. Ei bine, a venit timpul ca ceapa sa fie scursa si sa se amestece cu brinza de vaci, verdeata, mustarul, ardeiul, condimente. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, iar deasupra se toarna sosul. Din galbenusurile de ou se prepara o maioneza tare, la care se adauga hreanul si smintina. Pentru ornat, frunzele proaspete de patrunjel sint tocmai bune. Pofta buna! Sa ne bucuram de legumele acestei veri in fiecare zi. Preparindu-le in diferite feluri, ne vom desfata cu gustul lor si cu aspectul lor, dar mai ales daca se vor pastra prospete, neprelucrate prin foc. Luati 10 rosii potrivit de mari, doua cepe mai maricele, un ardei gras frumos, 250 g brinza de vaci, o lingura de miere de albine poliflora, o lingurita otet de mere, o lingura de mustar, 200 g radacina de hrean, 3 oua, ulei, zeama de la o lamiie, o legatura de patrunjel si smintina grasa 150 g. Si, ca gustul sa fie mai apetisant, sa nu uitati condimentele: piper, scortisoara, cimbru, enibahar si coriandr