Regimul disociat Primăvara, organismul nostru este slăbit şi împovărat de toxinele acumulate în timpul iernii. Hrana procesată, bogată în grăsime, prea acră, sărată sau prea acidă
Regimul disociat
Primăvara, organismul nostru este slăbit şi împovărat de toxinele acumulate în timpul iernii. Hrana procesată, bogată în grăsime, prea acră, sărată sau prea acidă trebuie evitată. Eliminarea reziduurilor se poate face printr-o dietă cu alimente sănătoase - în care să predomine legumele şi fructele proaspete.
Este o modalitate de a arde un kilogram pe zi fără să leşinăm de foame. În această dietă de primăvară, pe care v-o prezentăm, se mănâncă fără teamă că depăşim un anumit gramaj. Noutatea dietei constă în faptul că, zilnic, ne vom hrăni cu un singur aliment.
"Regimul disociat este uşor de urmat", menţionează dr. Mihaela Bilic (autoarea volumului "Silueta dincolo de mituri - ghid de nutriţie pentru silueta ta"), pentru că apare rapid fenomenul de autolimitare a cantităţii consumate. "Majoritatea nutriţioniştilor atrag atenţia că organismul nostru are nevoie, zilnic, de substanţe hrănitoare. Deci, dieta aceasta trebuie urmată o perioadă de timp, în funcţie de sfatul nutriţionistului. Pentru menţinerea efectului se respectă, săptămânal, măcar o zi dedicată unui singur aliment.
Dieta de primăvară
Luni e ziua dedicată sucurilor de legume şi fructe. Un cocteil din suc de morcovi şi ţelină (câte 200 ml), un altul preparat din portocale, kiwi şi mere (300 ml) asigură organismului un aport însemnat de vitamina A şi C. În funcţie de preferinţe, cantitatea de sucuri trebuie să fie de 1,3-1,5 l. Pe lângă aceste băuturi tonice se mai consumă ceaiuri de plante - coada şoricelului, coada calului, sunătoare, afin, nalbă, apă plată şi fructe pe săturate.
Marţi este ziua cartofilor - legume foarte hrănitoare. Raţia de un kg poate fi preparată