• Deghizata in tot felul de ambalaje si reclame ademenitoare, in culori pastelate si cu mirosuri apetisante, alimentatia chimizata a patruns in bucataria oricarui iesean • E-urile, colorantii si alte ingrediente din bauturile racoritoare si alte produse alimentare au cele mai daunatoare efecte asupra corpului uman • Chiar daca au mai schimbat din denumirile ingredientelor, producatorii folosesc aceleasi substante, cu aceleasi efecte, dar deghizate sub un nume mult mai atractiv
"In general, bauturile carbogazoase nu sunt recomandate, in special copiilor. Acestea sunt o bomba chimica pentru sanatate. Substantele chimice pe care le contin afecteaza sanatatea celor care consuma frecvent astfel de bauturi. In cantitati considerabile, substantele chimice se acumuleaza si au efecte daunatoare organismului", a declarat Carmen Hura, doctor chimist sef al Laboratorului de Chimie Sanitara
Mii de ieseni ajung in fata doctorilor si acuza lipsa poftei de mancare, anxietate si chiar dureri de oase. Cei mai multi nu sufera de vreo boala grava, dar resimt efectele unui organism slabit de o proasta alimentatie. E-urile, colorantii si alte ingrediente din bauturile racoritoare si alte produse alimentare au cele mai daunatoare efecte asupra corpului uman. Cel mai grav efect este dependenta, caracterizata de o stare de nervozitate pentru cei care nu consuma o cantitate cat de mica din produsul preferat. Sub sloganul "Sucuri naturale" sau "Natural 100%", zeci de producatori vand apa cu zahar si coloranti. Un suc de grapefruit, de exemplu, contine apa si doar 4 la suta suc de grapefruit. In rest, acidifiant acid citric, stabilizatori polifosfat de sodiu, E1450 si E445, conservanti sorbat de potasiu si benzoat de sodiu, chinina, arome naturale si identic naturale. Desi consumatorii il cunosc ca fiind un suc mult mai natural decat celelalte, acesta nu are decat