Peste 80% din locurile de cazare de pe Valea Prahovei au fost deja rezervate de ortodocşi de rit vechi care se pregătesc de Crăciun. Turiştii străini vin să petreacă în România pentru că este mai ieftin. Hotelierii se bucură de clienţi dispuşi să menţină preţul de cazare.
Mese tradiţionale, băuturi româneşti şi nenumărate posibilităţi de relaxare. Ca să-şi atragă clienţi, hotelierii nu s-au zgârcit în oferte. Şi, pentru că meteorologii anunţă ninsori abundente, turiştii din Republica Moldova şi Ucraina, care sărbătoresc Crăciunul şi Revelionul pe rit vechi, s-au grăbit să-şi facă rezervări în staţiunile de munte. În Poiana Braşov, un sejur de patru zile la un hotel de patru stele porneşte de la 1.200 de lei, pentru două persoane. În funcţie de pachetul ales, turiştii beneficiază şi de demipensiune şi de servicii de spa.
„Turiştii care vin la noi în această perioadă pot petrece tradiţional, dar se pot bucura şi de servicii de relaxare sau înfrumuseţare. Piscina hotelului este deschisă permanent pentru clienţii noştri", a declarat Daciana Pintilie, PR-ul hotelului Alpin, din Poiana Braşov.
Mâncăruri alese, pe toate gusturile
Pentru seara de Crăciun, la 7 decembrie, hotelierii le pregătesc turiştilor mese îmbelşugate, cu produse pe toate gusturile. La hotelurile de trei stele, o vacanţă de minim patru nopţi costă 720 de lei pentru două persoane, iar micul dejun este asigurat. Pentru masa festivă, turiştii trebuie să plătească 100 de lei de persoană şi se vor delecta cu produse din bucătăria internaţională. Hotelierii îşi îmbie oaspeţii cu somon afumat, ouă de prepeliţă asezonate cu icre de somon sau piftie de curcan în crustă de rozmarin.
„Pentru că este vorba despre masa de Crăciun, vom pregăti mâncăruri alese pentru turişti. Oaspeţii noştri vor putea opta între mai multe meniuri care le sunt puse la dispoziţie. Sperăm ca toată lumea să se