Joi, 5 aprilie, la Green Hours, a avut loc lansarea volumului "Intelectuali la cratita. Amintiri culinare si 50 de retete", in prezenta autorilor. In cadrul evenimentului, Dan C. Mihailescu a vorbit despre "mancarea vietii mele" - coliva, iar Gabriel Liiceanu a evocat cateva momente amuzante cu Monica Lovinescu, Virgil Ierunca, Andrei Plesu si Constantin Noica in postura gastronomica.
Cu ocazia lansarii de la Green Hours au fost prezenti cativa dintre autorii care au contribuit la realizarea volumului "Intelectuali la cratita. Amintiri culinare si 50 de retete": Livius Ciocarlie, Ioana Nicolaie, Antoaneta Ralian, Radu Paraschivescu, Grete Tartler, Dan C. Mihailescu, Adriana Bittel, Monica Pillat, Vlad Zografi, Marius Chivu, Gabriel Liiceanu.
Cartea cuprinde textele a 20 de autori: Adriana Babeti, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Emil Brumaru, Mircea Cartarescu, Marius Chivu, Livius Ciocarlie, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihailescu, Ioana Nicolaie, Radu Paraschivescu, Ioana Parvulescu, Oana Pellea, Monica Pillat, Andrei Plesu, Tania Radu, Antoaneta Ralian, Grete Tartler, Vlad Zografi.
Vezi mai jos cateva dintre declaratiile autorilor, date cu ocazia lansarii volumului "Intelectuali la cratita"
Ioana Parvulescu - "Ce e un intelectual? Spunea Andre Glucksmann: e o calitate care dispare foarte repede - poate ca ieri erai stupid, maine vei dezamagi, dar astazi poti sa fii intelectual. Intelectualul e un fel de paratrasnet pentru prostie, paraprostie. In cartea noastra el este un paraprejudecata. El iese din turnul de fildes in care l-a asezat prejudecata publica si merge direct in bucatarie, isi pune sortul si gateste pentru dumneavoastra".
Monica Pillat - "Cratita este recipientul in care se amesteca amintirile despre mancaruri, cu amintirile despre cei care le faceau, cu amintirile celor care se buc