Studenţii ploieşteni sunt mari amatori de cartofi prăjiţi
Singura cantină studenţească din Ploieşti, cea a Universităţii Petrol-Gaze (UPG), are zilnic o ofertă bogată de bucate, făcute după reţete tradiţionale româneşti.
Aici tinerii pot mânca mămăliguţă cu brânză, ciorbă de fasole, musaca de cartofi, cârnaţi semiafumaţi, muşchi sau pulpă de porc, piept de pui, cordon bleu cu diverse garnituri de piure, orez, cartofi prăjiţi şi salate.
La desert tinerii pot opta pentru clătite sau alte prăjituri din comerţ. Acest meniu însă se schimbă în fiecare zi, fiind adăugate alte feluri de mâncare.
500 de porţii pe zi
Într-o zi obişnuită din cursul săptămânii, cei patru bucătari ai cantinei pregătesc cel puţin 500 de porţii pentru masa de prânz.
„Vin studenţii cazaţi în cămine, cei care stau în Ploieşti, dar şi angajaţi ai firmelor din vecinătatea univesităţii. Totuşi, numărul de clienţi nu acoperă capacitatea maximă a cantinei, zi de zi”, explică Ştefan Drăgan, şeful Serviciului social-administrativ din cadrul UPG Ploieşti.
Potrivit unei bucătărese, studenţii ploieşteni, dar şi cei străini, veniţi din Vietman sau China sunt înnebuniţi după cartofi prăjiţi cu friptură, cererea pentru acest fel de mâncare fiind foarte mare, indiferent de zi sau de meniul pregătit de angajaţi.
Ca la mama
„De obicei mănânc cartofi şi ceva lângă şi îmi convine pentru că preţurile sunt convenabile, vin aici cel puţin o dată, de două ori pe săptămână, pentru că eu stau singur într-un apartament din Ploieşti şi nu îmi gătesc acasă, prefer să mănânc aici”, explică Vlad Florin Constantin, unul dintre studenţii care luau masa de prânz la cantină.
Clienţi vietnamezi
Pentru tinerii cazaţi în căminele studenţeşti masa la cantină este indispensabilă. De aceea preţurile sunt cele care îi atrag la