Jamie Oliver este susţinătorul oricăror proiecte care aduc împreună oamenii prin intermediul mâncării. Aşa că ori de câte ori află de existenţa unui astfel de eveniment, se implică cu cea mai mare plăcere. Exact acesta este şi cazul unui eveniment mult aşteptat din Australia, la care bucătarul s-a arătat mai mult decât entuziasmat să participe.
Australia şi-a făcut un obicei din a colabora cu Jamie Oliver. Este una din ţările cu cei mai mulţi fani ai bucătarului şi una dintre primele în care acesta a iniţiat proiectul "Fifteen". Aşa că nu este de mirare că este iubit şi apreciat acolo. De asemenea, multe dintre evenimentele cu temă gastronomică vor să-l aibă cap de afiş. Chiar dacă nu reuşeşte însă, din cauza programului său foarte încărcat, să ajungă la toate, Jamie se străduieşte să apară în cât mai multe. Recent, şi-a programat "vizita de lucru" la Melbourne, în martie, special pentru a putea participa la unul dintre cele mai cunoscute festivaluri gastronomice australiene: "World's Longest Lunch" - cel mai lung prânz din lume.
ECHIPA ŞI MENIUL
Evenimentul este unul dintre cele mai populare proiecte de aceste gen, marcând începutul anului gastronomic în Australia. Sunt implicaţi în organizarea lui foarte mulţi producători locali de alimente şi băuturi şi reuşeşte să strângă în fiecare an zeci de mii de vizitatori.
Meniul va fi unul obişnuit pentru un prânz, dar echipa care îl va prepara va fi una specială: de canapele (un sortiment foarte îndrăgit şi variat de hors d'oereus) se va ocupa Holmesglen Rural Learning Centre, în frunte cu bucătarul-şef Rolfh Ammann şi bucătarul Fundaţiei Fifteen în Australia, Tobie Puttock; celelalte antreuri au semnătura Maryton Park B&B, cu bucătarul-şef Tony Thompson, asistat de bucătarul-şef Steve Penalosa-Munoz de la Lake Mountain Alpine Resort.
Felurile principale de mâncare vor fi