Angela Constantinescu, o tănără care are o alimentație crudivoră spune că, conservarea energiei consumată prin procesul de digestie este cheia vindecării oricărei boli.
Energia este factorul cel mai important în recâștigarea sănătății, aceasta trebuie conservată cu orice preț, nu irosită pe digestie, astfel corpul o va folosi la combaterea bolilor.
“Începeți masa cu alimentele cele mai bogate în apă. Mestecați foarte bine mâncarea înainte se a o înghiți. Absorbția, asimilarea și utilizarea nutrienților din alimente se face la nivel molecular. Cu cât este mai lichidă mâncarea cu atât absorbția se face mai repede și mai eficient”, recomdandă Angela Constantinescu. Smoothie-urile de fructe sau legume sunt cea mai bună metodă de a lichidifia mâncarea. Blenderul este cea mai importantă ustensilă electrocasnică din bucataria oricărei doamne.
“O salată lichidă se digeră în 15-20 minute, pe când o salată normală în 30-60 minute. Cu cât digestia se face mai repede, cu atât mai multă energie se conservă pentru vindecare”, explică Angi.
Când mâncăm, atenția ar trebui să fie sută la sută pe mâncare
“Varietatea este bună pe termen mai lung. Evitați să beți apă sau alte lichide în timpul sau după masă. Nu mâncați frcute crude, proaspere sau uscate imediat după ingerarea unor mâncăruri gătite. Așteptați cel puțin 30 minute”, a adăugat Angela.
Cremă de brânză cu mărar
Ingrediente: o cană semințe floarea soarelui crude, o cană semințe dovleac crude, o cană caju crud sau nuci, o lingură semințe cânepă decorticate (opțional), o lingură semințe măcinate (opțional), două legături mărar, trei-patru căței usturoi, zeamă de la o lămâie, sare de mare după gust.
Preparare: semințele de floarea soarelui, de dovleac și caju-ul se țin la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi se scurg, se clătesc și se pun în robotul de bucătărie împreu