Încă din anii ’90, pentru majoritatea copiilor, celebrii biscuiţi “Picnic” sau “Petit Beurre” au reprezentat principalul aliment consumat în pauzele dintre orele de curs. Evident, până acum puţini au stat să se gândească de unde vin cele două delicatese extrem de apreciate, însă, recent, reporterii ziarului Libertatea au reuşit să pătrundă în locul unde biscuiţii se coc în număr mare, de ordinul milioanelor. Încă din anii ’90, pentru majoritatea copiilor, celebrii biscuiţi “Picnic” sau “Petit Beurre” au reprezentat principalul aliment consumat în pauzele dintre orele de curs. Evident, până acum puţini au stat să se gândească de unde vin cele două delicatese extrem de apreciate, însă, recent, reporterii ziarului Libertatea au reuşit să pătrundă în locul unde biscuiţii se coc în număr mare, de ordinul milioanelor.
Încă din 1996, pe piaţa din România s-au vândut sute, poate chiar mii de tone de biscuiţi produşi într-o fabrică aşezată la maginea Capitalei, spre Alexandria. De aici au plecat, ani la rând, o mulţime de delicatese, precum celebrii “Picnic” sau “Petit Beurre”, care pentru mulţi dintre copii au reprezentat dulciurile consumate cel mai des şi acasă, dar şi la şcoală.
Reporterii ziarului Libertatea au reuşit, recent, să ajungă chiar în hala de fabricare a celor două apreciate produse de panificaţie care, deşi în prezent au alte 46 de sortimente “surori”, au rămas, conform statisticilor, vedetele companiei ce le realizează şi le vinde.
Din mâinile celor 370 de angajaţi ai RoStar SA ies zilnic, pe cele trei linii de producţie, în jur de 50 de tone de biscuţiţi de toate felurile, destinaţi atât pieţei autohtone, cât şi pentru export. Iar treaba merge, chiar şi în condiţii de criză, firma reuşind să aibă, în 2011, o cifră de afaceri cotată undeva în jurul a 9 milioane de euro.
Chiar dacă în 2012 datele au fost pe minus, fondatorul RoStar, Halil