„Excelsior” şi „La Muzeu” sunt restaurantele unde majoritatea clienţilor sunt angajaţi ai Ministerului Internelor şi, respectiv, boemii scriitori. Şi la „Casa Universitarilor” întâlneşti profesori celebri, la „Cafeneaua Actorilor” se relaxează artiştii de la Teatrul Naţional, iar la Jariştea se „ascund“ politicienii.
MAI CITIŢI ŞI:
Celebrităţi în cluburile bucureştene - Bendeac şi Cotabiţă preferă Hard Rock Cafe
Restaurante pe alese din Capitală
"Casa Universitarilor” de pe strada Dionisie Lupu este un restaurant preferat de ani buni de oamenii de cultură, de cei din televiziune şi mai ales de profesorii universitari ai facultăţilor din Capitală.
„Este o clădire frumoasă, în stil gotic. Eu sunt de un an jumătate aici şi vin numai oameni culţi, foarte mulţi profesori, actori precum Eusebiu Ştefănescu şi mulţi alţii. Preţurile sunt mici“, spune Adrian, ospătar la „Casa Universitarilor”.
Împrejurimile fac din terasă un loc deosebit de plăcut vara, chiar dacă restaurantul este încă de stat. Astfel, preţurile sunt la jumătate faţă de orice alt local din zonă. Mobilierul din interior, mesele şi scaunele dau localului un aer antedecembrist. Cei mai mulţi clienţi sunt de vârsta a treia, iar preţurile din meniu nu sunt prea diferite din cele ale unei cantine studenţeşti.
Înainte de 1989, „Casa Universitarilor” a fost club cu regim de circuit închis al profesorilor universitari. Şi astăzi, paznicul de la intrare mai adresează suspicios întrebări de genul: „Da’ unde doriţi să mergeţi?!“. Aici, cu 5,5 lei, poţi mânca o ciorbă de văcuţă, în timp ce o porţie de filé de şalău menier este 11 lei, fiind unul dintre cele mai scumpe feluri din meniu.
Artiştii se retrag la ”La Comedie” şi la „Jos Pălăria”
Pentru că sunt situate în apropiere de Universitatea Bucureşti, ziua vin mai mulţi studenţi. Seara în schim