de CRISTINA ANDREEA CATANA GURMANDUL IN BUCATE AROME COMBINATE
Alaturi de o friptura buna de miel trebuie sa stea si un pahar cu vin, care sa completeze savoarea preparatelor. Cabernetul este foate potrivit pentru carnea de miel la gratar sau la tigaie. Un Pinot Noir sau Burgundy se potriveste perfect cu carnea de oaie, consistenta fiind asemanatoare. Acestea sunt vinurile care, in mod traditional, se servesc cu preparatele din carne de miel. Insa putem fi un pic mai originali si putem alege in loc de Dry Riesling un Pinot Gris, de exemplu. In afara de Cabernet, la carnea de miel se poate servi si un pahar cu Merlot. Sincer vorbind, mie carnea de miel nu mi-a placut niciodata. Nici nu prea s-a gatit la mine in casa, si de fiecare data cand mergeam in vizita pe la rude si ne dadeau vreun preparat cu miel, ma strecuram de la masa ca sa scap de "teroare". Dar de data acesta nu am putut sa mai scap! M-au invitat niste prieteni pe la ei si au avut la pranz felul doi, medalion de miel in prapur. Nu mai eram copil sa ma duc la jucarii si sa imi fac de lucru pe acolo, ca sa scap de mirosul care ma supara mereu. Cand faceam acest lucru in copilarie, parintii, care stiau de nazurile mele, ma lasau in pace. De data asta, a trebuit sa stau cuminte la masa si sa mananc. Surpriza mea a fost foarte mare cand am descoperit ca mirosul de carne de miel care ma izgonea de la masa, copil fiind, nu ma mai deranja. Mai mult, chiar imi placea impletirea de arome. Doamna Mira, al carei oaspete eram, a stiut de la inceput de "alergia" mea la carnea de miel. Numai ca s-a gandit sa imi prepare ceva cu care sa imi dovedeasca faptul ca toate erau doar mofturi de copil rasfatat. "Ei, si cum ti s-a parut?" - m-a intrebat, cu un zambet complice, dupa ce am terminat tot din farfurie. Desi imi era un pic rusine, am mai cerut si o a doua portie, nu de alta, dar voiam sa ma conving ca m