Tânărul arădean regretă că nu a avut şansa celor mai tineri decât el de a lucra alături de maeştrii pultului, dar se bucură că a reuşit să înveţe singur secretele meseriei.
PROFIL
Născut. 1 iulie 1979, Arad
Experienţă. Lucrează ca barman de 11 ani
Studii. Exquisite Bar Solution, cursuri de perfecţionare
Familie. Necăsătorit
Răzvan s-a angajat iniţial ca barman acum 11 ani, în prima vacanţă de vară din facultate şi nu a mai părăsit pultul. „Iniţial am luat-o ca pe o slujbă temporară, de vară. M-am angajat în prima vacanţă de student la un club în vogă la vremea respectivă şi am crezut că asta va fi, dar mi-a plăcut şi astfel am rămas”, povesteşte Răzvan Lala.
De atunci au trecut 11 ani, despre care Răzvan spune că au fost ani foarte frumoşi, chiar dacă nu întotdeauna foarte uşori. „Nu e o meserie uşoară. Are părţile ei frumoase, dar şi părţile sale mai complicate, ca la orice altceva”, povesteşte tânărul arădean. A lucrat de-a lungul timpului în foarte multe cluburi, discoteci sau baruri, iar vreme de trei ani a trăit şi experienţa americană, pe care o va relua în curând. „Fiecare locaţie diferă, iar solicitările în munca mea sunt diferite. Una e să munceşti la o cafenea, alta în club şi cu totul alta într-un bar de noapte. Cerinţele sunt altele, clienţii sunt alţii”, spune barmanul arădean.
Cu omul e cel mai greu
Despre meseria de barman spune că una dintre cele mai mari provocări e munca cu omul. „Ai de a face cu tot felul de oameni, în circumstanţe uneori ciudate, în care cantitatea de alcool consumată este uneori în exces şi trebuie să te descurci. Acest lucru îl înveţi în timp şi nu te pregăteşte nimeni”, mai explică Răzvan Lala. Arădeanul recunoaşte că nici programul de lucru nu este unul tocmai comod, dar spune că în timp şi cu acesta te obişnuieşti. „În plus, e o meserie care se fură. Nu se înva