Între atracţiile turistice ale Galaţiului se numără şi renumitele podgorii de pe terasele Nicoreştiului şi Covurluiului, ale căror vinuri erau duse de negustori în marile oraşe europene încă din secolul al XVII-lea.
Galaţiul este o importantă zonă viticolă, cu 15.477 ha de vie pe rod. Producţia totală este cifrată la 65.560 tone de struguri. În judeţ sunt patru zone viticole, Podgoria „Nicoreşti", Podgoria „Dealurile Bujorului" şi zonele viticole Iveşti şi „Covurlui". Cele mai vechi atestări documentare sunt cele referitoare la vinurile de Nicoreşti, care în 1626, pe vremea domniei lui Miron Barnovschi Movilă (1626-1629), erau vândute de negustori în marile oraşe din Europa Centrală. La 1716, vinurile de Nicoreşti erau menţionate în „Descriptio Moldaviae" a lui Dimitrie Cantemir.
„Medaliatele" de Dealurile Bujorului
În ultimii ani, vinurile de „Dealul Bujorului" au primit 13 premii la concursurile naţionale şi internaţionale. În 2006, la Festivalul Naţional de Vinuri „Vinvest" de la Timişoara, „Cabernet Sauvignon" a primit Medalia de Bronz, iar „Merlot" şi „Sârba" au primit Diplomă. În acelaşi an, la a treia ediţie a Concursului de Vinuri Româneşti de la Bucureşti, „Cabernet Sauvignon" a obţinut Medalia de Argint. În 2008, cu „Prinţesa Covurluiului", un „Riesling Italian" foarte dulce, SCDVV Târgu Bujor a câştigat Medalia de Aur la Concursul Internaţional de Vinuri de la Bucureşti, la concurenţă cu vinuri din Germania, Grecia, Moldova, Chile, Uruguay, Australia şi Noua Zeelandă. În pofida acestor premii, vinurile de „Dealurile Bujorului" nu pot fi cumpărate de pe piaţă, pentru că statul nu are bani pentru cumpărarea unei linii de îmbuteliere. Podgoria cu cele 4.000 ha a fost trecută în patrimoniul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie „Bujoru" (SCDVV), care este în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice